Surabaya, 09-01-1953

“RooTs”, verbinding tussen gedrag en emotie?

Mijn RooTs zijn van oorsprong te vinden in het ‘verre oosten’ , dit aspect heeft een plaats gekregen in de naam van mijn praktijk. Een van de thema’s bij ontwikkeling en aanleren van nieuw gedrag is de invloed, die verschillende socialisatie-processen daarop hebben. Onderhuidse zaken zoals waar kom ik vandaan, wat is de invloed van mijn culturele achtergrond, wat betekent diversiteit, et cetera. Ze zijn van wezenlijk belang op de wijze waarop jij omgaat – en leert omgaan – met autoriteit, agressie, vriendschap, werk, enz..  RooTs of ook wel – je wortels, herkomst of oorsprong – hebben ook betekenis naar de toekomst. Jouw RooTs of Oorsprong zijn daarom belangrijk en een gegeven voor jouw leerproces..

Wat kan een traject voor jou betekenen?

Je kunt verwachten dat een gevolgd traject sporen achterlaat. Je zelfinzicht zal toenemen en verhogen. Het is van waarde voor jouw leren en van veel betekenis voor jouw persoonlijke ontwikkeling en je ontwikkeling tot professioneel werker..Het volgen van een traject helpt je direct hiervoor de volgende stappen te zetten!
lees voor ervaringen

Specialisaties:

Supervisie – (team-)Coaching – (begeleide-)Intervisie
• Resultaat gericht en organisatie sensitief coachen;
• Provocatief coachen;
• NLP;
• Diversiteit (verschillen man/vrouw; verschillen op basis van culturele achtergrond) en supervisie.
• Coach-A-Kid for free, at Gcoach.nl

Mijn loopbaan in de zorg is in 1976 begonnen. Ik ben gestart in Amsterdam en ben in 1980 naar Drenthe verhuisd. Bijna 25 jaar heb ik uiteenlopende locaties mogen leiden als manager. Ik heb dit met zeer veel plezier gedaan. Het werk is gevarieerd en je leert er veel facetten en verschillende kanten van kennen, waarvan er vele, divers toepasbaar blijken in mijn praktijk. Mijn ervaring op het gebied van supervisie en coaching heb ik opgedaan in o.a. particuliere trajecten (MKB), zzp-er’s, het onderwijs en instellingen in de zorg of maatschappelijke dienstverlening.

Ik verzorg onder meer begeleidingstrajecten voor individuele werkers en voor teams, door middel van supervisie, coaching, intervisie (training), team coaching en trainingen.

 Opleiding:

Coaching rondom kanker (training).
2015 Atma instituut.

Scholing (Applicatie) inzake de competenties resultaat gerichtheid en organisatie sensitiviteit, voor registratie tot Erkend Coach!
Diplomering  in 2010, als Register Coach.

Hanze Connect Groningen; Hanze Hogeschool
Post HBO, Begeleidingskunde 1 en 2; Supervisie/intervisie en coaching. Opleiding tot geregistreerd supervisor. Registratie bij de landelijke vereniging voor supervisie en coaching de LVSC 2008.
2006 – 2008

Open Universiteit Nederland
WO, Nederlands recht
2001 – 2005

Instituut Bedrijfswetenschappen; ISW/IBW
Hoger management non-profit
1994 – 1996

Rijkshogeschool Groningen (Hanze Hogeschool)
HBO – IW
1986 – 1989

Het met regelmaat volgen van na- en bijscholingscursussen, workshops en seminars, intervisie en supervisie, houdt mijn kennis en vaardigheden up to date en scherp.

Klik voor meer informatie op mijn profiel op LinkedIn.

Lees meer op mijn WEBLOG Peter Davidsz – Polman.