Supervisie

Persoonlijke begeleiding door ervaren Supervisor

Supervisie is een persoonlijk leertraject dat je individueel volgt of in een groep van twee tot vier personen onder begeleiding van een supervisor. 

 

Een belangrijke vaardigheid die je inzet binnen supervisie is reflecteren. Het reflecteren op je persoonlijke ontwikkeling in je beroep staat bij supervisie centraal. Reflecteren is het nadenken over een betekenisvolle gebeurtenis, een ervaring, een situatie in de beroepscontext. Door middel van reflectieve vragen wordt ingegaan op de eigen ervaringen en persoonlijke leervragen die jij hebt ten aanzien van je werk, of in de situatie van een opleiding, jouw stage.

Supervisie is leren leren.

Vrijblijvend verkennen?

Maak kennis met mij in een vrijblijvend gesprek.

Werkwijze

Over een traject

Het leren of wel: jouw leerproces is het middelpunt van de bijeenkomst. Jij bepaalt zelf wat je relevant vindt en wilt bespreken. Het gaat hierbij om een werkervaring, andere voor jou actuele vragen of betekenisvolle situaties. We noemen dat ‘de (werk-) inbreng’ van de supervisant. Iedere zitting wordt gewerkt met een inbreng. Van de gesprekken maak je reflectie verslagen. Deze verslagen zijn wezenlijk onderdeel van de werkwijze. Ze worden besproken in de volgende zitting. Tussen de besprekingen zit een periode van 2 tot 3 weken, naargelang is overeengekomen.

In geval van vakantie, ziekte o.i.d. kan in gezamenlijk overleg worden afgeweken van het afgesproken ritme. 

 

Mogelijke samenstelling van supervisie groepen:

1. Supervisie met 1 supervisant

Minimaal 10 bijeenkomsten. De duur van de zittingen bedraagt 1- 1.5 uur.

2. Supervisie met 2 supervisanten

Minimaal 12 bijeenkomsten. De duur van deze zittingen bedraagt 1.5 -2 uur.

3. Groep supervisie; supervisie met 3 supervisanten, maximaal 4

Minimaal 12 bijeenkomsten. De duur van deze zittingen bedraagt 2.5 – 3 uur.

Wat anderen over mij zeggen

Warm en persoonlijk

Wie is beter instaat om een oordeel te geven over het product dat hij heeft afgenomen, dan de klant zelf?

 

Ervaringen van klanten zijn vaak de beste aanwijzingen voor de nieuwe klant of hij op de goede weg zit en ook daadwerkelijk de goede keus maakt. Ik hoop dan ook dat je deze ervaringen goed leest, alvorens een keus te maken.

Om redenen van privacy zijn alle persoonlijke ervaringen voorzien van fictieve naamgeving.

Deze voorsupervisie was meer dan het verkrijgen van inzicht in de manier van werken. Het schrijven van het verslag. We zijn ook echt inhoudelijk met mijn persoonlijk leerproces aan de slag geweest en heeft me een stap verder gebracht in omgaan met en inzicht in mijn persoonlijke gevoelens. Ik heb mogen ervaren dat reflecteren me echt wel lukt.

Het was goed te merken dat er vanaf dag 1 een klik was in onze gesprekken. Je betrokken en open manier waarop je het gesprek leidde. Ook heb ik je positief kritische feedback als verhelderend en prettig ervaren.

Je hebt me geleerd dat supervisie vooral geen therapie is. Dat lijkt me een valkuil waar je voor uit moet kijken. Tegelijk kan het leerproces helend werken en dat heb ik persoonlijk zo ervaren. Het lijkt me mooi en dankbaar werk wanneer je anderen zo kunt helpen in hun leerproces, zoektocht om met hun situatie en relaties in hun werk om te gaan.

Peter, dank je wel.
W.S.
Het traject vond plaats met op het juiste moment met de juiste supervisor. Peter heeft eigenlijk van al mijn supervisies en intervisies in het verleden een geheel gemaakt. In dit traject zijn een aantal zaken onder 1 noemer gebracht. Hoe zit ik in elkaar, wat zijn mijn motivaties”.
M.H.
Al met al heeft supervisie in jaar drie heeft er ook voor gezorgd dat ik zelfstandig diepgang kan krijgen in mijn reflecties.

En diepgang kan krijgen in andermans reflecties door middel van vragen stellen. Dit zorgt ervoor dat ik mijn visie op hulpverlening en mijn rol als professional kan verfijnen en kan sturen. Ook merk Ik dat ik gedurende afgelopen half jaar steeds meer mijn inzichten vanuit reflecties in de praktijk inzet. Ik merk dat ik zelfverzekerder ben geworden en (dankzij reflectie en supervisie) beter uitdagingen kan aangaan; zoals feedback geven aan de nieuwe stagiair. Ik maak daarnaast steeds meer keuzes aan de hand van de uitkomsten van mijn reflecties. Supervisie en reflectie neem ik zeker mee als hulpmiddel voor mij als professional.
J.L.
Helder en overzichtelijk

Tarieven voor supervisie

Na overleg over de verwachtingen en de doelstellingen van het traject kan ik je desgewenst een offerte aanbieden.

1 supervisant (10 sessies) €975,-
2 supervisanten (12 sessies) €1950,-
3 supervisanten (15 sessies) €2925,-
De verbinding tussen Gedrag en Emotie

Over Roots Supervisie

Werken met mensen vraagt om gedegen zelfkennis in de meest ruime zin. Kennis van jouw onderliggende onbewuste en bewuste motieven leiden tot inzicht in eigen handelen en biedt kansen tot leren, ander gedrag of herstel.

 

Scherp blijven door het aanscherpen van je vaardigheden en daarmee jouw wijze van werken of jouw verwerking van life events, maken het verschil!

 

Het kan altijd anders

Voor trajecten in Noord- en Midden-Nederland

Specialist in coaching en begeleiding

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor. Aenean massa. Cum sociis natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor. Aenean massa. Cum sociis natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus. Donec quam felis, ultricies nec, pellentesque eu, pretium quis, sem. Nulla consequat massa quis enim.

Neem vrijblijvend contact op

Ben je op zoek naar een supervisor, een professionele coach voor personal en team-coaching of herregistratie? Ik help je graag.

 

Neem contact op voor een vrijblijvend gesprek.

Toch iets anders nodig?

Bekijk hier een aantal van mijn andere diensten.

Personal coaching

Intervisie

Teamcoaching

Loopbaanbegeleiding

Scroll naar top

Ik werk weer face to face, maar online blijft mogelijk.

Ook Roots Supervisie gaat mee met de wijzigingen in de Corona regelgeving. 


Basisregels om verspreiding coronavirus te voorkomen

Basisregels blijven

Veel maatregelen verdwijnen, er kan weer heel veel, maar het virus is niet weg. De basisregels blijven onverminderd van belang, ook als je al gevaccineerd bent. De basisregel ‘verplicht 1,5m afstand houden’ verandert in een dringend advies om afstand te houden. Het blijft verstandig om elkaar de ruimte te geven en dan blijft 1,5 meter de veilige afstand. Deze basisregel helpt aantoonbaar om besmetting te voorkomen.

Ook handen wassen, geen handen schudden, hoesten en niezen in de elleboog, thuisblijven en testen bij klachten bij de GGD en regelmatig zorgen voor frisse lucht in binnenruimtes draagt hier allemaal aan bij.

Bron: Rijksoverheid.

Pm.: Het staat een ieder vrij om zelf te bepalen of bovenstaande veiligheid genoeg biedt. Hetgeen betekent dat een mondkapje nog steeds mogelijk is in de praktijkruimte, evenals online de sessies plannen en vormgeven.