Begeleide Intervisie

Persoonlijke begeleiding door ervaren Supervisor

Samen leren. 

Collega’s ondersteunen en helpen elkaar, om hun functioneren te verbeteren. Als supervisor help ik bij het opzetten van intervisie (zelfdragend systeem). De deelnemers leren hoe ze de ander verder kunnen helpen. Hoe van en aan elkaar geleerd kan worden.

 

Bij intervisie kan het gaan om verschillende aspecten van het werk zoals: leren omgaan met samenwerkingsvraagstukken uit de dagelijkse praktijk, maar ook werken aan persoonlijke leerbelemmeringen in de werkuitvoering en vergroten van het probleemoplossend vermogen van de inbrenger.

Vrijblijvend verkennen?

Maak kennis met mij in een vrijblijvend gesprek.

Werkwijze

Over een traject

De deelnemers brengen beurtelings actuele ervaringen in. Onderling wordt hulp geboden met het omgaan met een als problematisch ervaren situatie, zodat het eigen functioneren kan verbeteren. De bekendste methode is de incident methode, maar er zijn er meer… o.a. afhankelijk van het niveau van het team, wordt een keus gemaakt.

Voor wie is intervisie bedoeld?

In eerste instantie medewerkers met gelijke taak- en functieomschrijving en verantwoordelijkheden die overeenstemmen. Een intervisiegroep heeft drie tot acht deelnemers, die allen op vrijwillige basis betrokken zijn bij de intervisie. Ze hebben een overeenkomstig beroep of functie.

Hoe ziet een traject eruit?

Een intervisie-traject bestaat uit een aantal sessies variërend van 5 tot 8, waarbij de supervisor de groep helpt intervisie op een zinvolle wijze vorm te geven. De laatste 3 sessies hebben als doel de continuïteit te waarborgen. Voor dit doel wordt vaak voor een meer gespreide planning gekozen. Afhankelijk van de vorderingen van een groep kan worden gekozen voor een alternatieve vorm. De zittingsduur is 1.5 tot 2 uur.

Waar kan intervisie plaatsvinden?

De plaats voor intervisie sessies wordt besloten in onderling overleg. Het gaat dan om een plek die voor de deelnemers voldoende veiligheid biedt om te leren.

Wat anderen over mij zeggen

Warm en persoonlijk

Wie is beter instaat om een oordeel te geven over het product dat hij heeft afgenomen, dan de klant zelf?

 

Ervaringen van klanten zijn vaak de beste aanwijzingen voor de nieuwe klant of hij op de goede weg zit en ook daadwerkelijk de goede keus maakt. Ik hoop dan ook dat je deze ervaringen goed leest, alvorens een keus te maken.

Om redenen van privacy zijn alle persoonlijke ervaringen voorzien van fictieve naamgeving.

Begeleide Intervisie
Inzichten verkregen op eigen inbreng: Dat ik niet de enige ben die hiertegen aan loopt, was voor mij troostrijk. Dat er collega’s zijn die ook wel willen dat zaken af zijn maar ook bewust zaken laten liggen voor de week erop, zoals rapporteren. Ik merkte toen ik hier thuis over nadacht dat ik dit heel bewust niet doe omdat de week erop ook weer een druk is... Hiermee heb ik wel het antwoord gevonden op de aan mij gestelde vraag: of ik een te grote caseload heb. Waarop ik stelde in theorie niet maar in de praktijk wel.

Ik zou ook naar een methode toe kunnen werken dat ik er meer vrede mee heb om niet iedereen wekelijks te hoeven zien. Zo bespeurede ik, gisteren nog, een schik reactie toen ik erachter kwam ik iemand al drie weken niet gesproken had. Scherp vond ik ook de analyse van een collega, die stelde dat ik wellicht wel een te hoge werkdruk ervaar juist door dat verantwoordelijkheidsgevoel. Stel dat ik kon proberen eerst wat gas terug te nemen, eerst wat te doen aan verantwoordelijkheidsgevoel en dan pas caseload weer uit te breiden. Maar merk toch stiekem dat me dat wat raakt in mijn trots.
C.T.
Voorsupervisie: supervisor i.o.
Deze voorsupervisie was meer dan het verkrijgen van inzicht in de manier van werken. Het schrijven van het verslag. We zijn ook echt inhoudelijk met mijn persoonlijk leerproces aan de slag geweest en heeft me een stap verder gebracht in omgaan met en inzicht in mijn persoonlijke gevoelens. Ik heb mogen ervaren dat reflecteren me echt wel lukt.

Het was goed te merken dat er vanaf dag 1 een klik was in onze gesprekken. Je betrokken en open manier waarop je het gesprek leidde. Ook heb ik je positief kritische feedback als verhelderend en prettig ervaren.

Je hebt me geleerd dat supervisie vooral geen therapie is. Dat lijkt me een valkuil waar je voor uit moet kijken. Tegelijk kan het leerproces helend werken en dat heb ik persoonlijk zo ervaren. Het lijkt me mooi en dankbaar werk wanneer je anderen zo kunt helpen in hun leerproces, zoektocht om met hun situatie en relaties in hun werk om te gaan.

Peter, dank je wel.
W.S.
loopbaanbegeleiding
Het traject vond plaats met op het juiste moment met de juiste supervisor. Peter heeft eigenlijk van al mijn supervisies en intervisies in het verleden een geheel gemaakt. In dit traject zijn een aantal zaken onder 1 noemer gebracht. Hoe zit ik in elkaar, wat zijn mijn motivaties”.

Uiteraard kan mijn manier van communiceren beter. Echter, dat het op mijn werk af en toe spaak liep, kwam m.n. voort it ontevredenheid met mijn bezigheden. Dit traject heeft mij geholpen om sneller stappen te zetten in de richting van een andere carriere. Door middel van dit traject ben ik bewuster gaan nadenken over mijn toekomst. Deze gesprekken hebben op het juiste moment plaatsgevonden. Ik stond op het punt om lange termijn verplichtingen aan te gaan, terwijl ik al twijfels had over mijn motivatie”.
M.H.
werker in het sociaal domein
Al met al heeft supervisie in jaar drie heeft er ook voor gezorgd dat ik zelfstandig diepgang kan krijgen in mijn reflecties.

En diepgang kan krijgen in andermans reflecties door middel van vragen stellen. Dit zorgt ervoor dat ik mijn visie op hulpverlening en mijn rol als professional kan verfijnen en kan sturen. Ook merk Ik dat ik gedurende afgelopen half jaar steeds meer mijn inzichten vanuit reflecties in de praktijk inzet. Ik merk dat ik zelfverzekerder ben geworden en (dankzij reflectie en supervisie) beter uitdagingen kan aangaan; zoals feedback geven aan de nieuwe stagiair. Ik maak daarnaast steeds meer keuzes aan de hand van de uitkomsten van mijn reflecties. Supervisie en reflectie neem ik zeker mee als hulpmiddel voor mij als professional.
J.L.
Helder en overzichtelijk

Tarieven voor begeleide intervisie

Na overleg over het aantal deelnemers, de verwachtingen en de doelstellingen van het traject, kan ik je desgewenst een offerte aanbieden.

5 sessies begeleide intervisie per sessie €650,-
(maximaal 8 personen)
De verbinding tussen Gedrag en Emotie

Over Roots Supervisie

Werken met mensen vraagt om gedegen zelfkennis in de meest ruime zin. Kennis van jouw onderliggende onbewuste en bewuste motieven leiden tot inzicht in eigen handelen en biedt kansen tot leren, ander gedrag of herstel.

 

Scherp blijven door het aanscherpen van je vaardigheden en daarmee jouw wijze van werken of jouw verwerking van life events, maken het verschil!

 

Het kan altijd anders

Voor trajecten in Noord- en Midden-Nederland

Specialist in coaching en begeleiding

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor. Aenean massa. Cum sociis natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor. Aenean massa. Cum sociis natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus. Donec quam felis, ultricies nec, pellentesque eu, pretium quis, sem. Nulla consequat massa quis enim.

Neem vrijblijvend contact op

Ben je op zoek naar deskundige begeleiding bij intervisie of het tot stand brengen van intervisiegroepen in je organisatie in de omgeving Noord- en Midden-Nederland? Ik help je graag.

Neem contact op voor een vrijblijvend gesprek.

Toch iets anders nodig?

Bekijk hier een aantal van mijn andere diensten.

Supervisie

Teamcoaching

Personal coaching

Loopbaanbegeleiding

Scroll naar top

Ik werk weer face to face, maar online blijft mogelijk.

Ook Roots Supervisie gaat mee met de wijzigingen in de Corona regelgeving. 


Basisregels om verspreiding coronavirus te voorkomen

Basisregels blijven

Veel maatregelen verdwijnen, er kan weer heel veel, maar het virus is niet weg. De basisregels blijven onverminderd van belang, ook als je al gevaccineerd bent. De basisregel ‘verplicht 1,5m afstand houden’ verandert in een dringend advies om afstand te houden. Het blijft verstandig om elkaar de ruimte te geven en dan blijft 1,5 meter de veilige afstand. Deze basisregel helpt aantoonbaar om besmetting te voorkomen.

Ook handen wassen, geen handen schudden, hoesten en niezen in de elleboog, thuisblijven en testen bij klachten bij de GGD en regelmatig zorgen voor frisse lucht in binnenruimtes draagt hier allemaal aan bij.

Bron: Rijksoverheid.

Pm.: Het staat een ieder vrij om zelf te bepalen of bovenstaande veiligheid genoeg biedt. Hetgeen betekent dat een mondkapje nog steeds mogelijk is in de praktijkruimte, evenals online de sessies plannen en vormgeven.