Tegenstrijdigheden en een illusie armer

Ik ben supervisor en coach. Dat is leuk! Maar niet altijd in je voordeel. Je leerde mensen goed te observeren en in te schatten, voor zover het bij die competenties al niet om een keus ging, maar om een roeping (als gevolg van een aangeboren afwijking?). Onlangs had ik naar mijn idee, een voor mij best belangrijk gesprek. De dame was aardig en ik vond haar innemend. Ons gesprek verliep plezierig, op rolletjes zo gezegd. Over de inhoud kan en wil ik niets zeggen, want dat ligt gevoelig en doet er niet zo toe…

Gaandeweg het gesprek merkte ik wel dat ik mijn doel niet zou bereiken, maar voor mij was dat op dat moment nog steeds wat ondergeschikt; zelf kan ik vaak wel een aanloop gebruiken. Ons gesprek was net gestart en wat kon ik verwachten na zo’n minuut of twintig? Toen sloop het beetje bij beetje binnen… Ongemak en onrust. De vrouw in kwestie verviel in herhalingen en begon heel onopvallend op haar horloge te kijken. Nog tien minuten, een formele hand en ik stond gekwetst buiten…

Wat zou ik er met meer genoegen op terug kijken en een warmer gevoel aan hebben overgehouden, als ik er veel onverschilliger bij had gezeten…..

Deel dit verhaal
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp
Misschien is dit verhaal ook iets voor jou?
Scroll naar top

Ik werk online door.

Het corona virus verwachtte ook van Roots Supervisie een gepaste oplossing in de vorm van het aanbod van diensten. Dit betekende dat ik had gekozen voor de oplossing diensten via online meetings te laten plaatsvinden.

 

Vanaf 15 juni worden de voorgestelde maatregelen vanuit het RIVM, weer versoepeld. Wat tot gevolg heeft dat ik vanaf half juni weer beperkt klanten kan ontvangen. Ik streef ernaar, om in onderling overleg, de kennismakingsgesprekken en wellicht ook enkele sessies van lopende trajecten weer op locatie te laten plaatsvinden. Weliswaar met anderhalve meter afstand, maar in de overtuiging dat het de kwaliteit van de dienst ten goede zal komen.

 

Immer geen ideale situatie, aan de andere kant treedt zo geen vertraging op; in de reeds gestarte trajecten kan worden doorgewerkt en in geval van nieuwe trajecten kan in ieder geval persoonlijk kennis gemaakt worden!

 

Nog wel hectisch dus, maar gezondheid voor alles!