Stories

Persoonlijke verhalen uit
Ik ben supervisor en coach. Dat is leuk! Maar niet altijd in je voordeel. Je leerde mensen goed te observeren en in te schatten, voor zover het bij die competenties al niet om een keus ging, maar om een roeping (als gevolg van een aangeboren afwijking?). Onlangs had ik naar mijn idee, een voor mij best belangrijk gesprek.
Mijn laatste blog heb ik op 3 juli gepost, met het voornemen om na m’n vakantie weer snel een nieuwe te schrijven. Goed, dat is dus wat later geworden… Eind augustus vertrokken we. Met z’n vieren richting Hongkong. Na een lange voorgeschiedenis en voorbereiding van een jaar, was het dan zover. We gaan voor drie
Het fenomeen burn-out is al lang geen bijzonder fenomeen meer. Steeds meer werknemers (en inmiddels zelfs een snel groeiende groep jongeren!) hebben te kampen met symptomen die verdacht veel doen denken aan de start van een burn-out. Er bestaat zelfs een gerede kans dat steeds meer werknemers er definitief door uitvallen.
1.Hoe laat ik mijn perfectionisme los?2.Hoe vindt ik een betere balans tussen mijn werk en privé?3.Hoe voorkom ik perioden van vermoeidheid?
Leiderschap is enorm in beweging. Dat het anders moet dan in de 20ste eeuw zien de meeste mensen wel. Maar hoe anders en hoe doet u dat? Dienend-leiderschap wordt in dit kader steeds vaker genoemd. Wat is dienend-leiderschap? Welke effecten heeft het? Waarom is het een antwoord op de problemen waar we voor staan? En hoe geeft u er handen en voeten aan?
Het gebeurt wel eens, maar de laatste tijd steeds vaker. Dan bekruipt me het gevoel dat ik in de verkeerde huid zit. Begrijp me niet verkeerd. Ik bedoel daarmee niet dat ik liever als man, ik bedoel vrouw geboren was. Volstrekt niet.
Scroll naar top

Ik werk online door.

Het corona virus verwachtte ook van Roots Supervisie een gepaste oplossing in de vorm van het aanbod van diensten. Dit betekende dat ik had gekozen voor de oplossing diensten via online meetings te laten plaatsvinden.

 

Vanaf 15 juni worden de voorgestelde maatregelen vanuit het RIVM, weer versoepeld. Wat tot gevolg heeft dat ik vanaf half juni weer beperkt klanten kan ontvangen. Ik streef ernaar, om in onderling overleg, de kennismakingsgesprekken en wellicht ook enkele sessies van lopende trajecten weer op locatie te laten plaatsvinden. Weliswaar met anderhalve meter afstand, maar in de overtuiging dat het de kwaliteit van de dienst ten goede zal komen.

 

Immer geen ideale situatie, aan de andere kant treedt zo geen vertraging op; in de reeds gestarte trajecten kan worden doorgewerkt en in geval van nieuwe trajecten kan in ieder geval persoonlijk kennis gemaakt worden!

 

Nog wel hectisch dus, maar gezondheid voor alles!