Opbrengst van mijn supervisie traject.

Supervisie heeft mij het afgelopen half jaar veel gebracht. Vooral de diepgang in mijn reflectie hebben ertoe geleid dat ik mijn rol al professional steeds duidelijker wordt. Ik krijg inzichten in waarom ik op deze manier handel of heb gehandeld. Hierdoor wordt ik bewuster van mijn gevoelens en gedachten, die mijn handelen beïnvloeden. Mijn onbewuste wordt dankzij reflectie steeds meer bewust.
Het afgelopen half jaar is mijn nieuwsgierigheid in het ontdekken van mijn motieven alleen maar versterkt. Ik wil weten waarom dit mijn visie is op hulpverlening, hoe ik mijn rol als professional ga invullen en waarom ik op een bepaalde manier handel in een bepaalde situatie. Reflectie gebruik ik als hulpmiddel om hier achter te komen.

Een aantal inzichten kwamen het afgelopen half jaar naar voren. De kern van deze inzichten zijn verdeeld over een aantal onderwerpen. Er zit tevens overlap in de inzichten. Zoals met interne motivatie en longklachten. Mijn longklachten hebben een rol gespeeld met mijn interne motivatie. Dit was voor mij de druppel geweest om meer gemotiveerd te worden voor school. Echter, alleen de longklachten zouden waarschijnlijk niet genoeg geweest. Het hele verleden heeft meegespeeld hierin. Dit is een eye-opener voor mij geweest. Door dit inzicht geef ik de cliënten meer te tijd en minder druk om hun doel te bereiken. Ik waardeer de kleine stapjes meer en concentreer mij hier ook meer op. Ook mogen fouten nu meer gemaakt worden. Ook cliënten kunnen leren van fouten. Ze zijn hier ook zelf verantwoordelijk voor. Dit inzicht heeft ervoor gezorgd dat ik de cliënten meer de tijd geef om aan hun leerdoel te werken.

Ook het feedback geven aan collega’s had ik moeite mee. Dankzij supervisie en reflectie ben ik er achter gekomen dat dit onnodig was. Dit kwam doordat ik een negatieve ervaring heb gehad in het verleden. Hieruit kon ik relativeren dat dit een onnodige gedachten en gevoel was.

Al met al heeft supervisie in jaar drie heeft er ook voor gezorgd dat ik zelfstandig diepgang kan krijgen in mijn reflecties. En diepgang kan krijgen in andermans reflecties door middel van vragen stellen. Dit zorgt ervoor dat ik mijn visie op hulpverlening en mijn rol als professional kan verfijnen en kan sturen. Ook merk Ik dat ik gedurend afgelopen half jaar steeds meer mijn inzichten vanuit reflecties in de praktijk inzet. Ik merk dat ik zelfverzekerder ben geworden en (dankzij reflectie en supervisie) beter uitdagingen kan aangaan; zoals feedback geven aan de nieuwe stagiair. Ik maak daarnaast steeds meer keuzes aan de hand van de uitkomsten van mijn reflecties. Supervisie en reflectie neem ik zeker mee als hulpmiddel voor mij als professional.

Reageer als eerste »

Reageren

Velden met een * zijn verplicht

Helemaal veilig, niemand ziet je e-mailadres

Naar boven

  • RooTs-Supervisie
  • Aardbeihof 29
  • 9408 BK, Assen
  • Nederland
Visit Us On TwitterVisit Us On Linkedin